Αποζημίωση Για Το Ζώδιο
Καλυπτόκλες C Διασημότητες

Μάθετε Τη Συμβατότητα Από Το Ζώδιο

6 τρόποι με τους οποίους οι δημοσιογράφοι μπορούν να χρησιμοποιήσουν αποτελεσματικά τα δελτία τύπου

Αλλα

Όταν ο Steve Penn ανακοίνωσε νωρίτερα αυτό το μήνα ότι μήνυσε το Kansas City Star, η είδηση ​​πυροδότησε μια ενδιαφέρουσα συζήτηση σχετικά με τη χρήση των δελτίων τύπου από τους δημοσιογράφους και το εάν είναι εντάξει να τα χρησιμοποιούνται αυτολεξεί, χωρίς απόδοση.

Ο Πεν απολύθηκε από το Star τον περασμένο Ιούλιο, αφού οι συντάκτες διαπίστωσαν ότι είχε σηκώσει υλικό από δελτία τύπου πολλές φορές που χρονολογούνται από το 2008. Ο Πεν λέει στην καταγγελία του ότι «η ευρέως διαδεδομένη πρακτική στη δημοσιογραφία είναι να αντιμετωπίζονται τέτοιες δημοσιεύσεις ως οικειοθελώς συγγραφείς στη ροή των ειδήσεων με την πρόθεση ότι η κυκλοφορία θα ανατυπωθεί ή θα αναδημοσιευτεί, και κατά προτίμηση χωρίς καμία ή ελάχιστη επεξεργασία.»

Είναι όμως;

Σε άτυπη δημοσκόπηση , ρωτήσαμε αν είναι εντάξει για τους δημοσιογράφους να χρησιμοποιούν δελτία τύπου στις ιστορίες τους. Από περισσότερους από 1.300 ερωτηθέντες, το 20 τοις εκατό είπε ότι είναι εντάξει να τα χρησιμοποιείτε χωρίς αναφορά και μόνο το 3 τοις εκατό αποκάλεσε αυτή την πρακτική «λογοκλοπή». Η πλειονότητα είπε ότι είναι καλό να χρησιμοποιούνται δελτία τύπου σε ιστορίες εάν αποδίδονται. (Η Εταιρεία Δημοσίων Σχέσεων της Αμερικής λέει Η χρήση ενός δελτίου τύπου χωρίς αναφορά δεν είναι λογοκλοπή .)

Το εύρος των απαντήσεων υποδηλώνει ότι τα δημοσιογραφικά γραφεία θα επωφεληθούν από τη διεξαγωγή συζητήσεων σχετικά με τον τρόπο ηθικής και αποτελεσματικής χρήσης των δελτίων τύπου. Έχω καταλήξει σε έξι σχετικές συμβουλές που πρέπει να θυμάστε.

Σκεφτείτε τα δελτία τύπου ως ένα καλό σημείο εκκίνησης.

Πάντα σκεφτόμουν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ως ένα καλό σημείο εκκίνησης για την εύρεση πηγών και τη λήψη ιδεών. Όσο χρήσιμα και αν είναι τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, οι δημοσιογράφοι πρέπει να χρησιμοποιήσουν τις παραδοσιακές τους δεξιότητες αναφοράς για να παρακολουθήσουν τις πηγές που βρίσκουν εκεί και να ελέγξουν τις πληροφορίες που λαμβάνουν.

Σκέφτομαι τα δελτία τύπου με παρόμοιο τρόπο. Τα δελτία τύπου μπορούν να σας ενημερώσουν για πληροφορίες που δεν γνωρίζατε. Αλλά όταν βασίζεστε μόνο σε κυκλοφορίες και δεν κάνετε τις δικές σας αναφορές, μπορεί να χάσετε άλλες βασικές πληροφορίες που βοηθούν στην ολοκλήρωση της ιστορίας. Οποιοσδήποτε μπορεί να παραφράσει ή να παραθέσει από μια κυκλοφορία. Ως ρεπόρτερ, έχετε τις ικανότητες να το κάνετε ένα βήμα παραπέρα.

Μιλήστε με τον συντάκτη σας σχετικά με την παράφραση/παράθεση από δελτία τύπου.

Είτε είστε νέος ρεπόρτερ είτε έμπειρος, μιλήστε με τον συντάκτη σας για το πώς να χειρίζεστε καλύτερα τα δελτία τύπου. Πώς τα χειρίζεται συνήθως η δημοσιογραφική σας αίθουσα και ποιες είναι οι προσδοκίες; Είναι εντάξει ο συντάκτης σας που παραθέτετε ή παραφράζετε; Τι γίνεται με την παράθεση από αυτά χωρίς αναφορά;

Η συζήτηση σχετικά με τον τρόπο χρήσης των δελτίων τύπου μπορεί να σας δώσει μια καλύτερη κατανόηση του τι είναι και τι δεν είναι αποδεκτό στο newsroom σας. Εάν δεν συμφωνείτε με τη διαδικασία της αίθουσας σύνταξης για τη διαχείριση των δελτίων τύπου, θέτετε ερωτήσεις σχετικά με τη διαδικασία στον εκδότη σας. Ακριβώς επειδή το newsroom σας κάνει κάτι με συγκεκριμένο τρόπο εδώ και χρόνια, δεν σημαίνει ότι πρέπει (ή πρέπει) να παραμείνει έτσι.

Η φιλοσοφία μου είναι ότι είναι καλό να χρησιμοποιείτε δελτία τύπου σε ιστορίες, αρκεί να είστε διαφανείς με το κοινό σας σχετικά με το πού πήρατε τις πληροφορίες. Η προσθήκη απόδοσης επιτρέπει στο κοινό σας να γνωρίζει από πού προέρχονται οι πληροφορίες.

Προσδιορίστε εάν η κυκλοφορία είναι αξιοσημείωτη.

Όταν λαμβάνετε μια κυκλοφορία, αναρωτηθείτε: Είναι αυτές οι ειδήσεις σχετικές με το κοινό μου; Αξίζει η κυκλοφορία μια σύντομη ανάρτηση; Μια μεγαλύτερη ιστορία; Μια ανάρτηση και μια μεγαλύτερη ιστορία; Κάτι περισσότερο? Τίποτα απολύτως? (Στο Poynter.org, έχουμε υιοθετήσει όλες αυτές τις προσεγγίσεις.)

Εκτός κι αν λάβω ένα δελτίο τύπου που δεν έχει καμία σχέση με το ρυθμό μου (και αυτό έχει συμβεί σε αρκετές περιπτώσεις), συνήθως αφιερώνω χρόνο για να διαβάσω την πλήρη κυκλοφορία. Με αυτόν τον τρόπο, μπορώ να πάρω μια πιο τεκμηριωμένη απόφαση σχετικά με το αν υπάρχει κάτι αξιοσημείωτο σε αυτό.

Εάν η κυκλοφορία περιέχει έγκαιρες και σημαντικές πληροφορίες που θέλω να τις βγάλω γρήγορα, θα γράψω μια σύντομη ανάρτηση και θα παραθέσω την πλήρη έκδοση. Πάντα δηλώνω ότι είναι μια κυκλοφορία και τη χωρίζω σε μπλοκ, ώστε να διακρίνεται από τα δικά μου λόγια. Εάν η κυκλοφορία δεν είναι ιδιαίτερα ευαίσθητη στο χρόνο και θέλω να γράψω μια σχετική ιστορία, θα αρχίσω να κάνω κάποιες αναφορές.

Διώξτε το δελτίο τύπου.

Τα δελτία τύπου είναι συχνά διαφημιστικά. Εναπόκειται σε εσάς να βεβαιωθείτε ότι δεν προάγετε απλώς την ατζέντα ενός οργανισμού ή ενός ατόμου. Όταν διαβάζετε δελτία τύπου, αναζητήστε κενά και προσπαθήστε να τα καλύψετε.

Είναι σωστά τα γεγονότα στην έκδοση; Τα ονόματα γράφονται σωστά; Υπάρχει κάποια τοπική οπτική γωνία που θα ήταν σχετική με το κοινό σας; Τι λείπει από την ιστορία; Συμφωνούν οι πληροφορίες στην έκδοση με αυτά που γνωρίζετε/έχετε ακούσει; Με ποιον άλλον πρέπει να μιλήσετε για περισσότερες πληροφορίες; Υπάρχει περίπτωση αυτή η κυκλοφορία να είναι φάρσα; Η υποβολή έξυπνων ερωτήσεων μπορεί να σας βοηθήσει να ενημερώσετε την αναφορά σας.

Κάντε την ιστορία δική σας.

Αντί απλώς να παραθέτετε ή να παραφράζετε μια κυκλοφορία σε μια ιστορία, κάντε την ιστορία σας να ξεχωρίζει συμπεριλαμβάνοντας τη δική σας φωνή σε αυτήν. Η φωνή σας είναι πιθανότατα πολύ πιο ομιλητική και ελκυστική από τη γλώσσα που χρησιμοποιείται στις κυκλοφορίες.

Συνεχίστε με το άτομο που έστειλε την κυκλοφορία ή με τα άτομα που αναφέρονται σε αυτήν για να λάβετε προσφορές που είναι διαφορετικές από αυτές που θα έχουν όλοι οι άλλοι. Όταν είναι απαραίτητο, προσθέστε ανάλυση και πλαίσιο που θα βοηθήσουν στην προώθηση των πληροφοριών στην κυκλοφορία. Το πιθανότερο είναι ότι αν κάνετε αυτά τα πράγματα, θα είστε πιο ευχαριστημένοι με το τελικό αποτέλεσμα.

Βρείτε τρόπους να προχωρήσετε την επόμενη φορά.

Όταν λαμβάνω ένα δελτίο τύπου για κάτι σχετικό με τον ρυθμό μου, σχεδόν πάντα απαντώ και ευχαριστώ αυτόν που το έστειλε. Εάν θέλω να συνεχίσω να λαμβάνω εκδόσεις, ενθαρρύνω το άτομο να συνεχίσει να μου τις στέλνει. Και μετά το κάνω ένα βήμα παραπέρα, ενημερώνοντας το άτομο ότι, αν είναι δυνατόν, θα βοηθούσε να μάθουμε πληροφορίες προτού δημοσιευθούν.

Αυτό δεν θα λειτουργεί συνεχώς, αλλά μερικές φορές θα λειτουργεί - ειδικά αν συμφωνείτε να κρατήσετε την ιστορία μέχρι να κυκλοφορήσει η κυκλοφορία. Εάν ένα άτομο δημοσίων σχέσεων μοιράζεται πληροφορίες μαζί σας πριν στείλει μια δημοσίευση, θα έχετε περισσότερο χρόνο για να κάνετε αναφορές και να συνεντεύξετε άτομα.

Η λήψη αυτών των βημάτων θα σας φέρει μπροστά από άλλους που ακούνε για τις πληροφορίες στην κυκλοφορία για πρώτη φορά.

[ Δείτε την ιστορία «Πώς οι δημοσιογράφοι χρησιμοποιούν τα δελτία τύπου» στο Storify ]